ICA´s påsktårta!

Förra veckan då jag fyllde år, bjöd jag på denna tårta på jobbet. ICA´s påsktårta som var ngt helt nytt för mig - den var UNDERBAR och jag rekommenderar den starkt! Här kommer recept och snodd bild från ICA.se:
 
 
Bottnar
200 g sötmandel
2 dl strösocker
6 äggvitor från medelstora ägg (1 äggvita motsvarar ca 60 g)

Fyllning och garnering
6 äggulor
1 1/2 dl strösocker
4 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
100 g smör eller margarin
1 påse mandelspån (à 50 g)

Rårörda hallon
250 g frysta hallon
1 msk florsocker
saft och skal från 1 lime

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter på bakplåtspapper (för 10 bitar). Smörj dem med matfett.

3. Bottnar: Mixa mandeln i en matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandelblandningen. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.

4.  Fyllning och garnering: Vispa ihop äggulor, socker, grädde, majsstärkelse i en kastrull. Lägg ner matfettet. Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den blir tjock. Låt krämen kallna. Rosta mandeln i en torr het stekpanna.

5.  Lägg en botten på ett fat, bred på hälften av krämen, lägg på nästa botten och resten av krämen. Strö över mandeln.

6. Rårörda hallon: Låt hallonen tina. Blanda alla ingredienser och låt röran stå framme i rumstemperatur före servering.

7. Servera hallonen vid sidan om. Det blir en god brytning mellan hallonen och den söta tårtan.


Bakverkstad

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0