Kladdkakemuffins with a twist!

Igår bakade jag mina älskade kladdkakemuffins som blir SÅÅÅÅ goda och kladdiga! Denna gång minskade jag sockret med ca 1 dl och tillsatte 2 mosade bruna bananer! MUMS! Och liiiiiite nyttigare (receptet nedan är originalreceptet utan banan och borttaget socker)! Jag använde minimuffinsformar och då blev det ca 40 st - lagom munsbit till fikat!
 
Kladdkakemuffins. (ca 12 st)
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk  vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100  gr smält smör eller margarin

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i  resten av ingredienserna. Klicka i formar. Grädda i 175 grader i 10-15 min. När du kan hålla en muffin i handen utan att bränna dig - ca 40 grader varm, släng in dom i frysen! Det liksom stannar av smeten och gör dem extra kladdiga! 
 
 
 
Små fina minimuffins!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0